Mahuba logo

Potravinové intolerance

Stále častěji se setkáváme s nějakou formou nesnášenlivosti určitých potravin.

Ať už je to alergie, intolerance, potravinová senzitivita nebo problém spojený s autoimunitními onemocněními jako je celiakie či střevní zánět, dají se vysledovat podobné příčiny těchto potíží:

  • Nevhodné stravovací návyky a konzumace potravin, které nám neprospívají
  • Zažívání není v optimální kondici
  • Nežádoucí mikrobiální osídlení střeva spojené se syndromem propustného střeva
  • Nadměrná konzultace léků, obzvláště antibiotik
  • Dlouhodobý větší stres
  • Psychosomatická složka

Trápí Vás nebo někoho blízkého nesnášenlivost určitých potravin a už Vás nebaví neustále revidovat stravu?

Vysvětlím Vám:

  • Jaká je možná diagnostika Vašich potíží a jak se ve výsledcích orientovat
  • Co jíst a jak vybírat vhodné potraviny
  • Jaké jsou nástroje ke zlepšení

Další články

Access Bars® 

Určitě už se vám nebo někomu blízkému stalo, že řešíte nějaký zdravotní nebo životní problém a ať děláte, co děláte, žádné zásadní zlepšení se nekoná...

Střevní mikrobiom

V našich střevech sídlí velké množství mikroorganismů – jedná se o různé bakterie, viry, kvasinky, plísně a parazity. Každý z nás má jedinečnou skladbu těchto „spolubydlících“.

Ájurvéda

Ájurvéda je několik tisíc let starý indický léčebný a preventivní systém. Často je nazývána pramatka medicíny. Cílem ájurvédy je dlouhověkost, spojená s dobrým zdravím a vysokou kvalitou života. Ájurvéda léčí člověka celostně, nezabývá se pouze jednotlivými orgány nebo izolovanou částí těla.